top of page

Lasten ja nuorten liikunta, apurahakauden 2023 vaikuttavuus

 

Vuonna 2023 säätiö tuki 17 urheiluseuraa ja 1 lajiliittoa yhteensä 110 000 eurolla. Hankkeet keskittyivät edulliseen, matalan kynnyksen toimintaan, vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmaksujen tukemiseen, maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan sekä erityistä tukea tarvitsevien lapsien liikuntaharrastuksen mahdollistamiseen.

 

Yhteensä tukien avulla pystyttiin liikuttamaan 911 lasta ja nuorta. Lapsia ja nuoria löytyi kaikista ikäryhmistä tuen painottuen kuitenkin 7 – 12 -vuotiaisiin. Tyttöjä näistä lapsista oli 40 % ja poikia 60 %.


Suurin osa lapsista osallistui joko matalan kynnyksen, usein lähellä kotia järjestettävään toimintaan, tai sai taloudellista tukea harrastusmaksuihin sosioekonomisin perustein. Noin ¼ liikutetuista lapsista oli maahanmuuttajataustaisia. Säätiö tuki myös kahta hanketta, jotka oli suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.


Säätiölle on tärkeää, että lapsille muodostuisi tuen kautta pitkäkestoinen liikuntaharrastus. Hankkeiden arvioiden mukaan noin 75 % lapsista ja nuorista jatkaa harrastuksen parissa myös seuraavana vuonna. Kesken kauden lopettaneita oli vain 7,5 % tuen saaneista, heistä suurin osa matalan kynnyksen toiminnasta tai alkeiskurssin päätyttyä.

Comments


bottom of page